Waarom ‘Dansaert Dreams’

De Dansaertwijk (van de Beurs tot aan het kanaal en van de Vismarkt tot het Bloemenhofplein) is wereldwijd bekend als een bruisende avant-garde buurt in Brussel.

Met Dansaert Dreams willen wij alle handelaars, maar ook alle bewoners, bezoekers en mensen die hier komen werken en studeren, een stem geven, hen een jaar lang luidop laten dromen over wat beter kan, wat hen zou sterken en wat onze wijk absoluut nodig heeft. Door allemaal samen ideeën te verzamelen en uit te werken, kunnen we groeien tot een hechte gemeenschap in een prachtige buurt.

Dromen van én voor iedereen.

Met Dansaert Dreams willen we een synergie laten ontstaan tussen iedereen die onze wijk een warm hart toedraagt: de bewoners en de handelaars, de sociale en culturele verenigingen, de scholen (van kleuter- tot hogescholen), de cultuurhuizen (theater, muziek, beeldende kunsten,...) en de (creatieve) bedrijven die het karakter van onze wijk mee bepalen. Door hen allemaal de kans te geven hun eigen wensen te formuleren kunnen we tot een project komen waar iedereen zich in herkent en waarin er voor iedereen een waardevolle plaats is.

Een initiatief van?

Dansaert Dreams werd ontworpen en vormgegeven door de vzw Downtown Dansaert, een handelsvereniging die buiten de lijntjes durft te kleuren, en wordt ondersteund door het Brussels Gewest en Hub. 

Kom erbij!

Neem deel aan de discussiemomenten en workshops, laat je inspireren en meevoeren, en toon ons je droom in een tekst, een tekening, een lied of een gebaar! Dat kan online op onze website of live in één van de pop-up ateliers in de buurt.

Schrijf je in als vrijwilliger!

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Deel